Prefab Dakelementen

Wij helpen u graag bij het uitkiezen en installeren van prefab dakelementen.
Image module

Prefab dakelementen voor een snelle bouw

Tegenwoordig is het populair om het bouwen van een huis duurzaam, energiezuinig of zelfs energieneutraal aan te pakken. Dit kan, door het gebruik van prefab materialen, ook nog eens efficiënt gedaan worden. Naast tijdwinst, leveren prefab dakelementen ook een positief effect op de kosten.

Meer weten over de mogelijkheden van Prefab Dakelementen?
Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Prefab Dakelementen: Waar moet ik op letten?

In de bouw spelen een aantal factoren een bepalende rol. Denk aan de prijs, vergunningen, de bouwtijd, het weer, materiaal en levertijden.

Door te kiezen voor Prefab dakelementen kost het bouwen of renoveren van uw woning minder tijd en geld. Daarnaast is het belangrijk dat de materialen die gekozen worden voor de bouw van uw huis kwalitatief in orde zijn. Daarom werken wij met Prefab dakelementen. Door deze elementen in combinatie met Prefab isolatie en Prefab dakplaten te gebruiken, wordt er snel een kwalitatief hoogwaardig dak geplaatst. Waar timmerlui vroeger dagen bezig waren het dak te creëren, wordt nu binnen een dag of twee het hele dak geplaatst. Door het dak daarna meteen te bekleden en tegelijkertijd de ramen te laten plaatsen, is uw woning snel waterdicht.

Wat zijn de EPC voorschriften?

Nieuwbouw moet aan strenge voorschriften voldoen.

Denk maar aan de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Deze moet vanaf 2015 op maximaal 0,4 liggen. Dat betekent dat maximaal 40% van de energie die 20 jaar geleden verbruikt werd in een huis met dezelfde inhoud, gebruikt mag worden. Via een niet geïsoleerd dak gaat tot 26% van de warmte verloren. Om die nieuwe waarden te bereiken is isolatie een hele belangrijke factor. Een Prefab dakelement, in combinatie met Prefab isolatie, moet dan ook zo geconstrueerd worden dat het de warmte in huis houdt. Steeds vaker kiest men voor de 0-energie optie, wat betekent dat het huis net zoveel energie opwekt als dat het verbruikt. Hierbij zijn andere Prefab dakelementen vereist dan voor een huis met een 0,4 waarde.

Is prefab materiaal energiebesparend?

Dankzij hoogwaardige isolatie zijn Prefab dakplaten energiebesparend.

Bij gebruik van Linex Prefab dakplaten en Prefab dakelementen kan de isolatiewaarde van Rc 3,5 m2 K/W tot en met Rc 10,0 m2 K/W gerealiseerd worden. Dankzij deze hoge waarden voldoet het dak van uw huis dankzij de Prefab dakelementen aan alle eisen die op dit gebied aan uw woning worden gesteld. Er is zelfs nog een hogere waarde mogelijk, mocht dat gewenst zijn. De samenwerking met Greentech Energy zorgt er voor dat de nieuwste isolatietechnieken gebruikt kunnen worden.

Wat zijn de afwerking mogelijkheden?

Hoe het dak er uiteindelijk uit komt te zien is belangrijk. Het is tenslotte iets waar je iedere dag mee te maken krijgt.  

De keuze voor bijvoorbeeld schuine ramen of een dakkapel, is belangrijk. U kunt er bovendien voor kiezen om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden, ook met prefab systemen. Door vooraf alle opties door te nemen streven wij er naar om met onze dienstverlening uw wensen volledig uit te dragen. Linex heeft ervoor gezorgd dat ieder Prefab dakelement aan alle kwaliteitseisen voldoet. Uiteraard geldt dat eveneens voor de afwerking, zoals de afwatering en water- en winddichtheid. Daarnaast draagt het gebruik van Prefab materiaal bij aan de arbeidsomstandigheden, aangezien alle delen met kranen op hun plek gehesen worden en direct gemonteerd worden.

Naast prefab dakelementen bieden wij verschillende oplossingen en begeleiding aan op het gebied van asbest verwijderenzonnepanelen en dakkapellen.

 

Meer weten over de mogelijkheden van Prefab Dakelementen?
Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Dakbedekking 2020