Over ons

Image module

Familiebedrijf

Rien Weijers Dakwerken is in 2005 opgericht door Rien Weijers. Ruim 40 jaar ervaring met alle facetten van dakwerk werd meegenomen in een nieuwe onderneming. Door de goede reputatie in de markt waren vele klanten direct enthousiast over deze stap en sprongen aan boord, net als diverse specialisten op het gebied van timmer- en pannenwerk.

In korte tijd kreeg het bedrijf bekendheid en aanzien en werd een groeispurt gemaakt. Zoon Bas is vanaf het eerste uur nauw betrokken geweest en werd op 1 januari 2006 mede-eigenaar van het bedrijf. Zo ontstond een bedrijf met een enorme dosis technisch knowhow en kennis van de markt, samen met een jonge enthousiaste starter met een bedrijfseconomische universitaire achtergrond. Deze combi bleek de opmaat voor het verder doorgroeien en ontwikkelen van het bedrijf.

In april 2006 werd het personeel en de projecten van Dates B.V. overgenomen. Dit gaf een boast aan het personeelsbestand en omzet. De jaren die volgden werden gekenmerkt door de nodige groeipijnen en met het invallen van de economische crisis ontstond er een dip in het volume met dalende omzetten. Dit is een lastige tijd geweest waarin ook afscheid van mensen is genomen, maar vader en zoon bleven volharden in hun passie voor het vak en lieten zich niet van de wijs brengen. Na pensionering van Rien, waardoor Bas het volledige bedrijf heeft overgenomen, heeft het bedrijf een nieuwe koers ingezet gericht op groei van omzet, groei van capaciteit en groei van diversiteit in dienstverlening.

De interne organisatie is hiertoe uitgebreid in kennis en capaciteit en ook het aantal bouwplaatsmedewerkers is toegenomen. Door deze extra capaciteit konden meerjarige raamovereenkomsten met grote partijen gesloten worden en hoefden grootschalige renovatieprojecten niet langer uit de weg gegaan te worden. Door deze diversiteit is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de dakenbranche met alle facetten in eigen huis.

Diversiteit in diensten

Hellende en platte daken. Voor beide dakvormen heeft Rien Weijers Dakwerken de juiste expertise binnen haar teams van specialisten. Dikwijls blijft het niet bij het leggen van een dakpan, maar vraagt ook de schoorsteen, het zonnepaneel of de dakkapel extra aandacht. Daarmee komt de diversiteit van de dienstverlening geheel tot uiting.

De mix van kennis en ervaring binnen de teams zorgt voor een totale en complete aanpak van elk project, of het nu een hellend of plat dak is, een project met zinkwerk of toepassing van zonnepanelen. Rien Weijers Dakwerken heeft specialisten voor elk vakgebied in eigen huis!

Personeel

Het hart van de organisatie zijn de medewerkers van Rien Weijers Dakwerken. De kracht zit in het collectief en de bereidheid tot samenwerking, ongeacht je afkomst en herkomst. De mix van nationaliteiten geeft extra kleur aan de organisatie waarbij de bedrijfscultuur en haar normen en waarden altijd voorop staan. Je prettig voelen, dat is vanaf dag 1 dat Rien Weijers het bedrijf startte het devies voor iemand die aan het bedrijf verbonden is.

Goede arbeidsomstandigheden met veiligheid en kwaliteit op elk vlak maakt het dat vele medewerkers inmiddels al jaren werkzaam zijn bij het bedrijf. Als leerbedrijf krijgt de starter een kans om kennis te maken met het vak en zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Medewerkers die het voortouw willen nemen en een eigen team willen aansturen krijgen een podium dit te ervaren. Medewerkers de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen en het maximale uit zichzelf halen door scholing en training-on-the-job. Maar ook uitzendkrachten/ZZP’ers/stagiairs hebben een waardevolle plaats in het geheel.

Door de grote diversiteit van dienstverlening kan elk individu het specialisme kiezen wat bij hem of haar past om er zichzelf verder te ontwikkelen. Medewerkers met een andere nationaliteit krijgen de kans om een volwaardig teamlid te worden en niet uitzonderlijk, meer dan dat. Inmiddels zijn er zelfstandige anderstalige team waar klanten om vragen. De teams zijn zelf opgeleid waarbij een vaktechnische taalcursus een vast onderdeel van het traject is.

Dakbedekking 2020