Dakkapellen

Wij helpen u graag bij het uitkiezen van een geschikt dakkapel, voor meer ruimte in uw huis.
Image module

Een dakkapel: De oplossing voor extra ruimte

Worden de kinderen groter en bent u toe aan een extra slaapkamer? Of denkt u er aan de zolder om te toveren tot werkkamer? Hebt u er al aan gedacht dat een dakkapel plaatsen de ruimte groter maakt en dat er veel meer licht naar binnen stroomt?

Meer weten over de mogelijkheden en installatie van dakkapellen?
Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Welk type dakkapel moet ik nemen?

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

De meeste huizen in Nederland hebben een schuin aflopend dak. Daardoor gaat een deel van de zolderruimte verloren wanneer deze als kamer gebruikt wordt. Een dakkapel lost dat probleem op en zorgt bovendien voor extra daglicht. U bespaart zodoende ook aan elektriciteit. U kunt zelfs overwegen om een dakkapel met nokverhoging te nemen. Vraag, als u informatie inwint, of u voor het plaatsen een vergunning aan moet vragen. De vakman weet beslist wat wel en niet moet.

Hoe werkt het precies met isoleren?

Een zolder ombouwen tot kamer betekent dat u zult moeten isoleren.

Dit is het moment om te investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Als voorbeeld kunt u overwegen om een dakkapel met schuin dak te nemen en deze extra ruimte op het dak te benutten voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat is pas een dakkapel op maat, want u krijgt daardoor meer ruimte, meer licht en zonne-energie.
Een ideale combinatie.

Kan ik kiezen voor een dakkapel tijdens een renovatie?

Ook tijdens een renovatie project kan er gekozen worden voor een dakkapel. 

Hebt u al een dakkapel en is het aan de tijd om aan een dakkapel renovatie te denken? Dan is dit het moment om eens na te denken over uw nieuwe dak kapel. Wordt het een dakkapel met dakpannen? Of een dakkapel op maat, die de oude vervangt? Feit is dat dit de gelegenheid is om te kiezen voor een betere isolatie van zowel warmte als geluid. Ander glas draagt bij aan minder geluidsoverlast en houdt warmte beter in huis. Via de zolder gaat het grootste percentage warmte verloren. Dit is tevens het moment om stil te staan hoe uw huis er met een nieuwe dak kapel uit kan gaan zien. Kies voor een verfraaiing waar u vele jaren plezier van zult hebben. Een dakkapel renovatie kan meer zijn dan puur het vervangen van het aanwezige.

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

Het aanbrengen van een dakkapel gaat gemoeid met een aantal kosten.

Feit is echter ook dat het geld gaat opleveren. U bespaart aan energie, zowel wat gas als elektriciteit betreft, waardoor er geld terugverdiend wordt. U kunt uw huis verfraaien. Mogelijk wordt de zolder nu gebruikt als opslagruimte en kan deze dankzij de vervanging en een kleine verbouwing als kamer dienst gaan doen. Het gebruiksgenot van deze ruimte neemt toe. Dat de dakkapel vervangen kosten veroorzaakt, is logisch. Door echter de extra dakruimte te benutten voor zonnepanelen, levert het geld op. Het is daarom een afweging wat het mag kosten, wat het oplevert en hoeveel extra ruimte u er bij krijgt. Mogelijk is dit het alternatief voor een verhuizing in verband met ‘krapte’. Vraag naar de eventuele subsidie op zonnepanelen of een zonneboiler. Maak een begroting of vraag een offerte bij ons aan en kijk welke mogelijkheden er zijn.
Overigens geldt ook voor nieuwbouw of een renovatie project dat het loont om aan een dakkapel te denken.

Naast dakkapellen bieden wij verschillende oplossingen en begeleiding aan op het gebied van prefab dakelementenasbest verwijderen en zonnepanelen.

 

Meer weten over de mogelijkheden en installatie van dakkapellen?
Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Dakbedekking 2020