Asbest verwijderen

Wij helpen je graag bij het juist verwijderen van asbest in en om uw huis.
Image module

Asbest: Wat is het precies?

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal mineralen met heel kleine vezels die vroeger in veel bouwmaterialen werden verwerkt omdat ze sterk, isolerend en goedkoop zijn. Ingeademde asbestvezels zijn echter gevaarlijk voor de gezondheid, zo is eind vorige eeuw ontdekt. Het bedrijf dat deze schadelijke stof rond 1900 als eerste op grote schaal gebruikte was Eternit, een internationale fabrikant van dakbedekking en andere bouwmaterialen. Eternit mengde het Asbest met cement.

Wilt u uw Asbest laten verwijderen?
Wij helpen u graag bij het verwijderen van asbest. Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Hoe kan ik asbest herkennen?

We helpen u graag bij het oplossen van uw asbest probleem.

Asbest herkennen is niet eenvoudig, het is namelijk niet altijd met het blote oog te zien. Wanneer uw nieuwbouw woning na 1993 gebouwd is, dan hoeft u zich geen zorgen te maken omdat het sinds dat jaar verboden is om de stof te gebruiken. Is uw woning echter vóór dat jaar gebouwd, dan bestaat er een kans van 70 tot 80 procent dat er asbest aanwezig is.

Door onze jarenlange ervaring weten wij, Rien Weijers Dakwerken, op welke plekken asbest veelal gevonden wordt.

Asbest verwijderen: Hoe pak ik het aan?

Door onze kennis, expertise en samenwerking met de beste partijen op het gebied van Asbest verwijderen, kunnen wij u met onze dienstverlening adviseren en begeleiden.

Wanneer u er tijdens een renovatie achter komt dat er asbest verwerkt is in uw pand, dan is dat in eerste instantie een flinke tegenvaller. Het materiaal moet verwijderd worden en dat betekent vaak dat een verbouwing vertraging oploopt met als gevolg dat de vooraf ingeschatte kosten hoger uitvallen. Wij bij Rien Weijers Dakwerken zijn goed voorbereid op dit soort situaties.
We weten als geen ander wat ons te doen staat en helpen u graag de beste, duurzame oplossing te vinden voor het verwijderen van asbest.

Samen bieden we u graag de beste oplossing voor het verwijderen van asbest.

Asbest verwijderen dient juist te gebeuren, het inschakelen van specialisten is dan ook verstandig. Onze partner op dit gebied is: AsbestCare.
AsbestCare is gespecialiseerd in asbest sanering.

Asbestsanering: wanneer wel en wanneer niet?

Het hangt af van waar het zich bevindt en of het wel of niet goed is afgedekt. 

Asbest saneren is niet altijd nodig, daarom wordt er eerst een asbestinventarisatie gemaakt. Asbestsanering is afhankelijk van de wijze waarop het gebonden is. In zogenaamde hechtgebonden vorm kan het over het algemeen beter blijven zitten want dit levert – als het in goede staat is- geen gevaar op.
Zelfs in een niet-hechtgebonden vorm zijn er niet altijd maatregelen nodig.

Asbest verwijderen: Wat zijn de kosten?

We komen graag bij u langs om de kosten van asbest sanering te bespreken.

Aan het verwijderen van Asbest zijn strenge voorwaarden verbonden. Wanneer het niet volgens de voorschriften verwijderd wordt, is dat vaak een stuk gevaarlijker dan wanneer u het materiaal laat zitten. De asbest verwijderen kosten zijn ook hoger wanneer het niet volgens de voorschriften gaat, daar staan namelijk hoge boetes op.

Naast het verwijderen van asbest bieden wij verschillende oplossingen en begeleiding aan op het gebied van prefab dakelementenzonnepanelen en dakkapellen.

 

Wilt u uw Asbest laten verwijderen?
Wij helpen u graag bij het verwijderen van asbest. Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Dakbedekking 2020