Puttershoek dak renovatie huis zijaanzicht zwarte dakpan

Het project

In opdracht van Bouwbedrijf Bakker Arkel hebben wij de renovatie van 99 woningen in Puttershoek gerealiseerd. Dikwijls zijn de bewoners huurder van een coöperatie waarbij het doel is om de woningen te verduurzamen door het nemen van energetische maatregelen. Het project stond bol van de veelzijdigheid in de diensten van Rien Weijers Dakwerken.

Tijdens het renoveren van de wijk staat het beperken van overlast voor de bewoners centraal. Deze dienen zo min mogelijk beperkt te worden in hun dagelijkse handelen. Door zoveel mogelijk rekening te houden met leveringen op het moment van uitvoering werd de opslag in de wijk geminimaliseerd. Daarnaast hebben we voor tijdige en volledige informatie aan bewoners gezorgd om hen zo goed mogelijk op de werkzaamheden voor te bereiden.

Sloop schoorstenen

Schoorstenen vormen dikwijls een echte blikvanger op een woning. Echter, het is een dakonderbreking, die na verloop van tijd een bedreiging kan gaan vormen voor de waterdichtheid. De stenen van de schoorsteen raken verzadigd met vocht en gaan doorslaan zoals dat genoemd wordt. Hier is dikwijls geen structurele oplossing voor, zeker als een schoorsteen nog enkel een esthetische functie heeft. We hebben daarom de schoorstenen gesloopt en aan de bovenzijde dichtgezet om zo kans op lekkages geheel weg te nemen. Dit wordt meer en meer gedaan binnen verschillende renovatieprojecten.

Dakisolatie

Vervolgens was het toepassen van dakisolatie op het bestaande dakbeschot een bewonersvriendelijke en energetische maatregel. Met een Unilin PIR-element blijft de toename van dikte van het dakpakket beperkt om zo ook alle noodzakelijke aanpassingen aan de dakrandafwerking zo slank mogelijk te houden. Met een Rc-waarde (warmteweerstand) van 6.0 voldoet de dakschil hiermee weer aan de eisen van deze tijd.

Puttershoek dak renovatie huis zijaanzicht rode dakpan
Puttershoek dak renovatie huis achterkant

Dakvensters

Daglicht, een must voor elke woning. Met het toepassen van Velux dakvensters met een onderhoudsvrije binnenafwerking ter vervanging van een verouderd stalen dakraam is het woonplezier verhoogd. Ook hier is de kans op toekomstige lekkages weggenomen door de veroudere randaansluitingen met het pannendak dus geheel te vernieuwen.

Beplating en goten

Het kader van de woningen is uitgevoerd in een onderhoudsvrije Trespa beplating waarbij de dakvoet voorzien is van zinken goten. Onder deze zinken goten is een door de opdrachtgever ontworpen detail uitgevoerd waarbij de isolatie-waarde gehandhaafd kon blijven.

Dakpannen

Als dakpan is een keramische pan gekozen, type Koramic Modula in de kleuren leikleur en natuurrood. Met een productgarantie van 30 jaar op deze pannen is de bewoner verzekerd van een betrouwbaar waterdicht dak.

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Neem contact met ons op