Image module

Het project

De scope van het renoveren van 10 woningen in Bleiswijk paste perfect bij de expertise van Rien Weijers Dakwerken. Weinig ruimte, circulariteitsgedachte, onderhoudsvrij, volledig ontzorgen bewoners en klant, onderdelen die volop van toepassing zijn op dit project.

Samenwerking

Met partner Vera Steigerbouw is voldaan aan de juiste veiligheidseisen. Werknemers verdienen een veilige werkplek en met onze partner Vera is dit volledig gewaarborgd. De afvalstromen zijn geminimaliseerd doordat er vanuit de circulariteitsgedachte inruil van bestaande dakpannen heeft plaatsgevonden. Met de inruilrekken zijn de bestaande pannen gesorteerd en opgetast om zo een herbestemming te krijgen via renovatiepartner Luijtgaarden. Het overige afval is op basis van efficiënte transporten afgevoerd door afvalpartner Remondis.

Image module
Image module

Materialen

De schoorstenen van deze woningen zijn slechts op enkele woningen nog in gebruik geweest en de kwaliteit is onvoldoende gebleken. In overleg met opdrachtgever is besloten de schoorstenen te slopen tot aan het dakbeschot en waar nodig nieuwe voorzieningen te treffen voor doorvoeren die gehandhaafd dienden te blijven. Met het toepassen van een extra 18mm underlayment op de bestaande houtwolcementplaten is er een degelijke dakconstructie opgebouwd, vervolgens voorzien van een EPS Kingspan Unidek Reno Dekfolie dakplaat met een Rc-waarde van 4.0. Brandvertraging tussen de woningen is gerealiseerd middels het toepassen van benodigde steenwol op de bouwmuren.

In dit project is gekozen voor een gelijkwaardige vervangende nieuwe dakpan en hiertoe is de Koramic VHV Vario aangebracht op de hellende daken. Deze pan wordt gekenmerkt door variabiliteit in de maatvoering, ideaal voor bestaande woningen die niet altijd even recht en symmetrisch zijn. Als extra daglicht voor de zolderverdieping is gewerkt met een Ubbink Purilan Plus dakvenster.

De goten en gevels zijn netjes onderhoudsvrij afgewerkt met Rockpanel stroken die de isolatie in de goot en aan de kopgevels beschermen tegen weersinvloeden. Het geheel is afgewerkt met nieuwe zinken bakgoten en zinken hemelwaterafvoeren om de waterhuishouding te reguleren.

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Neem contact met ons op